inne podświetlenie manuala

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jo_ker
    Classic
    • 2006
    • 24

MisiekWAW, Max 2,6-2,8 bar, a znam takich co pompuja po 3,0 - 3,5bar :lol:
    jo_ker
  • daniel0607
    Elegance
    S_OCP Member
    • 2005
    • 770

witam wszystkich.
    Mam pytanie czy ktoś z was już zmienia podświetlenie manualnej klimy na inny kolor np. na czerwony.Może wiecie jak to zrobić bo ja nie mam pojęcia bo kupiłem zamiennik diodowy tej żaróweczki ale on świeci prosto a nie jak żarówka również na boki.Help!! ł

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

daniel0607, A poszukaj, i to mocno poszukaj, bo wiem, ze nawet foty byly czegos takiego
      Spritmonitor.de

Komentarz

• BioBogon
        Elegance
        • 2005
        • 921

daniel0607, żeby zmienić kolor to najłatwiej jest podmienić plastik na taki z innym kolorem. W przypadku czerwonego jest łatwo, bo można podpasować od golfa (tak mam u siebie). Inne kolory to proponowałbym zdjąć zielony plastik i dawać kolorwą żarówkę, ale ciężko powiedzieć jaki to da efekt.
        Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• daniel0607
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2005
          • 770

dzięki bardzo, pokombinuje.Zastanawiałem się nawet czy nie pomalować czasem ten plastik na czerwono.

[ Dodano: Sro 13 Gru, 06 23:00 ]
          A żeby nie otwierać nowego tematu to mam jeszcze jedno pytanie.Zepsuł mi się przycisk od blokady tylnych szb w panelu kierowcy,jak go wciskam to powinien być wciśnięty a nie jest bo tam sie jakiś mały ząbek ułamał. wie ktoś może jak to zrobić?

Komentarz

• BioBogon
            Elegance
            • 2005
            • 921

Zamieszczone przez daniel0607
            dzięki bardzo, pokombinuje.Zastanawiałem się nawet czy nie pomalować czasem ten plastik na czerwono.
            Pomalowanie IMO nic nie da, bo wydaje mi się, że on kolor daje, bo w środku jest zielony. Zresztą rozbierz to i zobacz, bo to ciężko wytłumaczyć. Może w weekend wrzuce fotki jak to wygląda. Ja bym stawiał na opcję wywalić kolorową część plastiku i dawać kolorową żarówkę.
            Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• daniel0607
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2005
              • 770

A żeby nie otwierać nowego tematu to mam jeszcze jedno pytanie.Zepsuł mi się przycisk od blokady tylnych szb w panelu kierowcy,jak go wciskam to powinien być wciśnięty a nie jest bo tam sie jakiś mały ząbek ułamał. wie ktoś może jak to zrobić?

Komentarz

no jak sie ulamalo to albo przykleisz to co sie ulamalo albo kupisz sobie przycisk na allegro i wymienisz tylko to co trzeba

Komentarz

• xekon
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 742

Czytajac ten watek wpadlem na taki pomysl - bo podswietlenie manuala dziala na zasadzie "swiatlowodu" tzn zarowka swieci w krawedz plastku ktory rozprowadza swiatlo na calym panelu - a moznaby ta krawedz sprobowac okleic to folia kolorowa taka jaka oklejamy wskazowki w szafie - dzisiaj postaram sie przetestowac. :twisted:

Komentarz

nie zda egzaminu, co najwyzej sie "zaróżowi" jesli np czerwona dasz. W przypadku wskazowek masz inna droge swiatla, dioda->bialy plastik -> folia. A tutaj - biala zarowka -> kolorowa folia -> bialy plastik.
                    Chyba ze chcesz ta folie na zewnatrz nalepiac to ok.

Komentarz

• xekon
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 742

Piszesz z doswiadczenia czy przypuszczasz?

Komentarz

prawa fizyki

....aczkolwiek moge sie mylic, gdyz wy uzywacie jakiejs folii zdaje sie od neonow a one zapewne maja inna przepuszczalnosc swietlna. Jedno jest pewne, zarowna ta o ktorej ja mysle jak i ta ktorej wy ucywacie przeznaczona jest jako ostatnie ogniwo na drodze swiatla.

Komentarz

• daniel0607
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 770

A jakby tak ten zielony plasticzek usunąć to ciekawe czy się światło rozprowadzi?

Komentarz

• xekon
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 742

spokojnie sie rozprowadza tylko ma barwe żółtawą wiec jak szafa jest z bialymi diodami to nie pasuje...

Komentarz

• daniel0607
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 770

Ja myślałem o usunięciu tego zielonego plasticzka i najpierw włożeniu żarówki w plastikową końcówkę np koloru czerwonego (jak się kupuje zamiennik diodowy tejże żarówki to dioda jest w takiej obudowie wyglądającej jak żarówka) i dopiero pózniej w miejscu gdzie ta żarowka wchodzi czyli w środkowe pokrętło.
                              ciekawy jaki bedzie efekt.

[ Dodano: Czw 21 Gru, 06 18:05 ]
                              a dokładnie chodzi mi o ten czerwony plastik!

[ Dodano: Czw 21 Gru, 06 18:07 ]
                              tylko zamiast diody żarówkę tam wsadzić bo dioda świeci prosto,a nie w boki jak ma to miejsce w żarówce.

[ Dodano: Czw 21 Gru, 06 18:26 ]
                              ah kurde zwykła żarówka + ten plastik może = efekt pomarańczowy anie czerwony Jak będzie czas to zobacze.

Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia życze wszystkim miłośnikom forum OctaviaClub , Żeby te Święta były dla Was czasem spędzonym bez pośpiechu , zmartwień i w spokoju, w gronie najbliższych i przyjacół. Oraz w nadchodzący rok 2007 życzę zdrowia , szczęścia oraz spełnienia wszystkich marzeń oraz jak największego zadowolenia z waszych pociech.
                              Pozdrawiam Daniel0607.

Komentarz

• Zbyszek
                                Classic
                                • 2005
                                • 35

Ja wybrałem drogę najmniejszego oporu. Wypatroszyłem zielony pierścień, lakierem spirytusowym czerwonym pomalowałem krawędź rozprowadzacza- swiatłowodu z przezroczystej plexy. Uwaga zostawic wolny fragment nie pomalowany, porównac z zielonym pierścieniem, chodzi o w miarę naturalny niebieski kolor przy ustawieniu gałki na zimno. W gałce maznąc od srodka na czerwono prześwietlającą kreskę. Z normalną żarówką ładnie swieci na czerwono. Ja pomalowałem żarówkę i nieco się z niej lakier złuszczył co jest nieco widoczne. Nie chce mi się zdejmowac gałki dla takiego drobiazgu.

[ Dodano: Czw 04 Sty, 07 18:16 ]
                                Jest fotka w galerii dla zainteresowanych jak to wygląda.

Komentarz

• geo022
                                  Drive
                                  • 2007
                                  • 53

a jak wymienić w ogole podświetelenie tych nawiewów calych gdzie klima manualna bo mi przestały świecić ...
                                  Elegance version

Komentarz

• koja86
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 3178

kombinerki szmatka i ciągniesz geo022, pod spodem są żarówki
                                    Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• nico21
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 2640
                                      • Volkswagen

Zamieszczone przez koja86
                                      pod spodem są żarówki
                                      jedna zaróweczka :!: :P

ostrożnie bo mozna ją zgnieść :P

Aha Je ona pod środkowym pokrętłem :!: :!: :!:
                                      DACAR.team

Komentarz

Pracuję...